lördag, juni 30, 2012

Getting ready !

Håller på för fullt att förbereda mig. Ska träffa Thérése om2 timmar drygt och vad har jag kvar? Typ packa läppstiftet :-P

Jag är mig lik! Såhär ser fejan ut just nu!


Loreen!

Ännu mer framgång för underbara Loreen! ESC Radioawards vinnare har korats.
Loreen tog två vinster av två möjliga. Bästa sång och bästa kvinnliga artist.
Fina Ott från Estland vann bästa manliga artist. För mig hade det inte gjort något om den segern delats med Fantastiska Zeljko från Serbien. Älskar Zeljko!!
Isländska duon vann årets grupp!
ESC Radioawards 2012

fredag, juni 29, 2012

What a day!!

Vem kunde ana att denna dag skulle bli såhär?!

Not me!

Pang sa det och så var stället fullsmockat! Alla stugor och rum är upptagna och campingen är väl kanske 80 % belagd. så Juli kommer se värre ut, men ingen av oss var beredd på att det skulle bli såhär idag...

Kom in en helt underbar fransk herre som gjorde min dag, han var så gullig och pratade helt underbar fransk engelska! C'est trés bon!

Imorgon ska det regna

Ge mig ge mig ge mig!

Fick ett tips från en vän i melodifestivalklubben om dessa smycken designade av ingen mindre än Miss Pling herself! Dom kostar drygt 400 :- styck och står högst upp på min önskelista just nu.
Dom är helt fantastiska!!!




Fridrott och andra tankar

Jag älskar friidrott!

Det är som en gott och blandat påse.

Det gör mig lugn att sitta själv och titta på det, jag kollar inte aktivt utan sitter med datorn i knät och skriver lite halvhjärtat på kommande inlämningsuppgifter.  Life is good!

Ska försökta göra en rush nu i helgen, jobbar varken lördag eller söndag, så ska jobba maximalt på inlämningsuppgifterna så jag inte behöver oroa mig när jag ska med Jens till Tallinn. Böckerna jag har beställt har kommit! Så jag ska hämta dom innan jobbet så då kommer det gå mycket bättre :-)

jobbar idag 14-22. Man kan komma förbi om man vill! Får se om det är lite att göra, kanske kan läsa någon sida i boken!

Men nu är det lite spännande på friidrotten. Ha en go fredag! Imorgon blir det utgång med fina Thérése, reunion of TZ ;-D

torsdag, juni 28, 2012

Hoppsan sa!

där ser man! Italien leder ju! Nu vill jag skynda mig hem och se resten av matchen! Hoppas dom har sista som ska checka in kommer snart, så jag inte blir kvar här länge efter stängning. stänger kl 22... Dom borde vara här. Typ. För 30 minuter sedan...

Match

Ikväll är det Tyskland - Italien.

Tror Tyskland vinnner

Vill inte erkänna det men...



Dom är faktiskt riktigt bra

Service unavailable

Åh, så irriterande!

Vill beställa lite böcker från adlibris.com (som är grym för det är helt fraktifritt!) Men då kommer jag inte in på hemsidan!

Service Unavailable...

It's not ment to be I guess, not today...

Playing with the light...






onsdag, juni 27, 2012

"Lilla spindel akta dig...."

jagade en spindel,
den kom undan.
jagade den igen,
kom inte åt den.

"Aja du gör ingen skada i alla fall, du får leva."

Konsekvensen:
Spindeln firar ner sig efter 10 minuter ca 5 cm ifrån mitt ansikte från ingenstans.
Resultat: Jag blir som dockan i tomtens vekstad
Och Spindeln?
"... annars tar jag dig" punkt punkt punkt

tisdag, juni 26, 2012

Checking out

En bild på gårdagens impulsskapelse får avsluta denna dag. Blev en fin dag endå. Fint besök på campingen av Therese, sedan ska vi inte tala om min lilla egoboost av det knäppa paret jag körde bort från campingen, lite effektivt arbete på nästa inlämningsuppgift och lite mys med päronen! Längtar till imorgon!


Major drama!!

Kom precis in ett par av utländskt ursprung och ville checka in på campingen. dom var två vuxna och fem barn. FEM BARN!! Hos oss är standardpriset 250 kr för en elplats (upp till 2vuxna och 2 barn) sedan kostar det 25 kr extra per unge och natt. Så då skulle dom alltså betala 325:-/natt. Sedan ville dom checka ut 17.00 på eftermiddagen! Det kostar extra då man ska checka ut 12.00 från campingen. under HC helgen sa vi 100:- exktra fram till 16.00 sedan blir det ett nytt dygn alltså 250 kr.

Tror ni inte dom skulle tjafsa emot? Och på ett sånt omoget sätt:
" har du barn?!"
- "Nej, det har jag inte..
Jag ser det på er!      (Like, vad har det äns med saken att göra?!)
"Ni i Sverige har bara ett eller två barn! du sa ju att det kostar 250 kr?!"
- Ja, det är standardpriset för upp till 2v o 2b..
"Förrut har vi inte behövt betala så mycket, ni e dom enda i Sverige som tar betalt så. Det är diskriminering!"
Vid det här laget kan inte en dam längre bak i kön hålla sig längre utan lägger till:
- Man tar faktiskt betalt så i hela Sverige och till och med Danmark, så det är inte alls ovanligt!
Lite så håller diskussionen på och jag känner att jag inte vet om jag vill ha dessa på campingen och jag får till och med säga saker som att jag har fått dessa instruktioner om priset av min chef och jag som anställd kan inte göra någonting åt det etc. etc.. Tillslut (tack och lov) säger dom:
"Nä, då vill vi inte bo här, om det ska vara så! Vi åker vidare!"

Tack och hej säger jag och känner hur mitt självförtroende växer sig lite starkare! Tack de fina damerna som stod på min sida!! Kärlek till er!

Alla dessa måsten

Jag måste ta mig ut och springa snart... Helst nu. Vill vara sjukt fit när skolan börjar.

Är lite vigare nu iaf...

Malnbadens Camping

Här jobbar jag i sommar, man får gärna komma in och köpa lite glass i kiosken om man endå har vägarna förbi, eller ligger på standen och slappar!


En fin dag på Campingen förra veckan

fredag, juni 22, 2012

We should be dancing...




Glad midsommar!

Börjar dagen med jobb. Började klockan 7 för att fixa frukost åt två ynka personer... Jättekul, verkligen! Men jag fick en liten stund för migsjälv innan det var dax att öppna för dagen, sånt är alltid trevligt :-D

Så nu sitter jag här i receptionen på midsommar! Man kan få komma förbi om man inte har annat för sig, campingen börjar så smått att vakna till liv och emellanåt ringer telefon. Men inte finns det speciellt mycket att göra. Peppar peppar... Tror att det kommer vara ganska lugnt idag. De flesta har redan checkat in under gårdagen, så blir väl mest gammalt hederligt kioskarbete! Frukosten är undanplockad nu, jag har skakat av mig morgontröttheten och solen skiner. I'm happy.

Det är mysigt att vara vaken tidigt, men jobbigt. Det är så fint på morgonen. Stillheten, fåglarna och känslan av att få en stund för sig själv. jag älskar det. Innerst inne är jag en ensamvarg. Jag älskar mina nära och kära, don't get me wrong, men att få vara för mig själv och mina tankar det är nog det bästa som finns.

Ikväll ska jag träffa fina Thérése! Var alldeles för länge sedan jag såg denna människa nu, har saknat henne nå så in i...

That's it!

tisdag, juni 19, 2012

Inlämningsuppgift

Sommarens första inlämningsuppgift är avklarad och ivägskickad. Det var för kursen "Kultur och samhälle i Spanien". Dock bara en liten uppgift men nu är man igång på rikigt och jobbar på om Frankrike också, den ska in nästa vecka. Sjukt jobbig uppgift! Men guuuu så kul detta är! Älskar sånt här, det är så facinerande allting om dessa två länder.

Nu har jag sagt någonting idag, ska dra mig iväg till jobbet nu. Det är bara att komma och hälsa på mig på Malnbadens camping och vandrarhem i Hudiksvall!! En grym camping, älskar mitt jobb!

lördag, juni 16, 2012

Sommarlivet är igång

Oj oj oj. Har haft fullt upp. Inte sådär "jag har så mycket att göra" nej. Utan mer "jag träffar på folk som jag måste stanna upp och samtala med". Jag har nu jobbat några dagar och har kommit in i rutinen. Den första personen jag hjälpte fick jag prata franska med och typ den fjärde fick jag prata tyska med. Nu är det bara spanskan kvar! Igår blev vi invaderade av alla Hudik-Cup familjer... Jippie... Värsta helgen på hela året! Inte för att campingen är fullbelagd, det är vi större delen av sommaren men fotbolls pappor och mammor... och barnen, dessa barn!!! Say no more. Eller jo. Dom tror dom kan göra precis vad dom vill gapa och springa omkring inne i receptionen Papporna tror dom äger campingen och att vi finns bara den här helgen på året för deras skull och mammorna gnäller och är gapiga... tjoho
Men det blir bättre...

onsdag, juni 13, 2012

Äntligen tillbaka!

Dagens känsla när det första arbetspasset på campingen lider mot sitt slut: Äntligen tillbaka! Jag älskar det här jobbet. Det är som gjort för mig. Träffa massa spännande människor. Göra bokningar, checka in, tipsa om bra restauranger i stan och bara få göra deras vistelse här trevlig! Lovely!
Passar på att titta på lite fotboll när det inte finns något att göra dessutom! Hann precis se Tysklands fin fina mål :-D

tisdag, juni 12, 2012

Väntar

I väntan på att mamma ska bli klar på jobbet passar jag på att läsa på lite om kultur och samhälle i Spanien. Väldigt rolig kurs! Jag menar det. Rekommenderar den till alla som vill lära känna Spanien. Okej, kursen började igår, men det är redan superintressant!

Doing town, snart

Sitter på mammas kontor inne i stan. Vi ska snart ut och göra stan på hennes lunch. We got some shopping to do! Men det är inte till oss, nej nej, det har jag inte råd med! Utan lite födelsedgspresenter :-D Mer säger jag inte.

Ja, blev inga fler inlägg om fotbollen igår. Det tog liksom musten ur mig... Förlora mot Ukraina?! Jag har en riktigt dålig magkänsla om detta EMet alltså. Men jag måste bara får säga, jag tycker så synd om Zlatan! Jag älskar mannen. Han är hård, vältränad, snygg och trotts allt detta har han ett stort hjärta. Sedan är han så full av passion. Åh, han skulle förtjäna så himla mycket att få en stor mästerskapstitel med landslaget. men det är bara att inse, han kommer aldrig få det. Jag beundrar honom att han trotts det väljer att ställa upp för Sverige. Han är vår stora stjärna. Alla älskar honom. Vi lägger allt ansvar på honom, men utan att totalsåga honom när det går som det går. För jag tror att innerst inne så vet vi att fotboll är en lagsport. Det är inte Zlatan som är laget.

Sen vill jag tillägga:
Zlatan är en stor spelare och stjärna. Han är som bäst när han får spela med likasinnade, vilket han får i sin klubb. Man är som bäst när man kan bli lyft och inte bara vara den som lyfter. I hans klubb så lyfter alla varandra till en högre nivå. Man kan spela, man vet vilka framspel som är bäst, man litar på varandra och vet vart man har varandra. I landslaget så kan inte Zlatan bli lyft. han får inte den responsen på plan som han får i klubben. Hans medspelare kan inte lyfta honom, det är bara han som kan lyfta dom andra.

Men tack Zlatan att du gör ditt bästa och försöker lyfta dom andra! Du var så gullig där i spelargången innan andra halvlek när du utropade "Är alla med?!". Zlatan in my <3

måndag, juni 11, 2012

Sverige - Ukraina

Nä fy va jobbigt detta är för nerverna. 80 minuter spelade och UKRAINA leder?? Hur gick det till?! Såg ju så bra ut efter halvlek fram till vårt mål.

När till och med jag kan se vad som är bra och dåligt i fotboll, ja du är det så!

Kom igen Sverige! Visa då att ni är det bättre laget!! Spela boll, andas och gör några mål är ni snälla :-D

Jag vill få säga "Ja"

Åh nej, varför skulle jag börja lyssna på den låten?

Jag kan bara se framför mig hur jag kommer gående i en underbar vit klänning fram till Jens. Åh, vad jag vill gifta mig! Det är det vackraste som finns två människor emellan. När man vet att "du betyder allting för mig" och vi ska leva resten av våra liv ihop för det är så mycket du betyder för mig. Jag ger upp alla tillfälligheter, alla andra för min kärlek till dig. Ingen kan förstå hur mycket det betyder för mig! Just det där ögonblicket när man möts för första gången under vigseln!

Oj, det skulle ju bara bli ett kort litet inlägg med en fantastisk låt som ska vara med på mitt bröllop. Låten tog slut nu, så nu får detta inlägg ta slut!

Linkin Park

Hade glömt bort hur mycket jag tyckte om denna låt!



I'm tired of being what you want me to be
Feeling so faithless, lost under the surface
I don't know what you're expecting of me
Put under the pressure of walking in your shoes

Every step that I take is another mistake to you

I've become so numb I can't feel you there
Become so tired so much more aware
I'm becoming this all I want to do
Is be more like me and be less like you

Off we go!

Sådär ja! Då sitter man på tåg nummer två och väntar på att det ska lämna stationen. Gick ju ganska bra trotts allt, dog inte av tristess och stressvett på Centralen. Lämnar i detta nu stationen. Gick till mitt stammis-ställe här på Centralen: Sala Thai. Åt en mellan sushi till ett bra pris och satt där å hängde med mitt japanska bildkryss. Blev lite sådär vardagsmeditativt. Lite rörigt den första kvarten jag satt där, mycket folk, men sedan försvann dom en efter en. Lagom tills des kom han som jag tror är ägaren och vi hade ett "jag känner igen dig"-ögonkast. Blir lite varm i själen av att se honom. En lugn och stadig man i medelåldern som alltid har stått i kassan på söndagarna när jag brukade köpa med mig en mellan sushi hem till Hökarängen förra året. Det Känns så skönt att vissa saker är det samma i en stad som alltid förändras. Vissa saker ska inte förändras!

Jag borde vara hemma innan Frankrike - Englands matchen har avspark, men det är ju SJ jag åker med så ska inte hopps för mycket.

Men vi hade i alla fall tur med vädret i alla fall!

En sån sjukt cool bild! Kvinnan får trösta mig i min SJ-situation
Eurovision Song Contest 2013 Sweden!!!

Hatar SJ

Och där blev det officiellt! Jag missar min anslutning i Stockholm. Med 7 minuter...
Så jag får så snällt sitta och vänta in nästa tåg som går två timmar senare!! Fy fan SJ rent ut sagt.

Okej, men jag ska försöka vara positiv. Nu har jag tid för att tröstäta en sushi på mitt stammis-ställe på Centralen.

Men snart tappar jag lusten för SJ. Men vad ska man göra?! Om bott längre norr upp hade man kunnat ta flyget, men nu är det Hudik man komer ifrån. Ta någon buss vet man tar evigheter och är inte lika bekvämt. Men tåg är ju det perfekta färdsättet! Det går fort (motargument kommer lite senare i texten), är bekvämt, och inte tusen olika stopp.

MEN

Eftersom att det nu är SJ jag åker med så är dessa påståenden inte riktigt sanna. Visst, det går fort, när tåget väl är i rörelse. Men det stämmer inte heller helt och hållet. Jag har flera gånger varit med om den så kallade "reducerade hastigheten" pga olika tekniska felaktigheter med tåget eller signaler.
Sedan tyck SJ vara en olyckfågel. Det är alltid saker runt omkring själva tåget som inte fungerar som det ska. Stopsignaler som lyser, signalfel eller andra elfel.
Sedan kan man inte vänta in varandra. Ja, jag skulle bli sur om mitt tåg från start är försenat. Men jag kan tänka mig in i den andras perspektiv. Jag kan "ta en för lagt" och bli tio minuter försenad från start och låta en annan stackare få komma med detta tåg i stället för att vara tvungen att vänta i TVÅ TIMMAR på nästa tåg. För det är verkligen det det handlar om. TIO MINUTER. Kom igen SJ!

Så, nu har jag fått ur mig det!
Man kanske borde starta stödgrupper för utsatta personer som varit med om SJs klanteri?

Saknar The Ark!

Det finns inga som The Ark! Saknar er så himla mycket redan. Känns tungt att ni inte kommer med mera låtar, mera konserter eller någonting över huvudtaget! Började gråta första gången jag hörde denna låt. Det är magi låtar som denna. Akopalypses är över...

Tåg 426

Jaha... Beräknad ankomsttid till Stockholm: 12.25 .Tåget mot Hudiksvall avgår 12.24...

Hoppet börjar svika mig

It's hell

Jaha... Då var den dagen förstörd! Antagligen... Tåget är i nuläget 25 minuter försenad, så jag har 3 minuter på mig att hitta till nästa tåg i Stockholm. Med min skitstora och skittunga resväska! Nu ska man kastas mellan hopp och förtvivlan, in i det sista. Köra in tid? Den har man hört förr. Om jag inte minns helt fel så kan jag bara säga en gång som sj faktiskt har lyckats med det så pass jag jag hunnit med anslutande tåg. Annars har det aldrig fungerat...

Men man lever väl för hoppet?

On the road... Or rail...



Åka tåg. Kan vara heaven or hell. Jag älskar att resa. Jag älskar att vara på väg, ha ett mål, ha något att se fram emot. Att resa till nya destinationer är något av det bästa som finns. Känslan som bara kan likas vid att vara fri. Ingen vet vem du är eller var du ska. Runt omkring dig ser du nya ängar, nya hus och nya människor för dina ögon. Du andas ny luft och känner ur det pirrar till i magen när du tänker på destinationen. Underbart!

Men jag sitter på samma gamla sj-tåg. Åker samma gamla resa. Till samma gamla destination. Hudiksvall. Mitt så kallade hem. Misstolka mig inte, så illa tycker jag inte om staden. Men jag kan inte hjälpa att jag frågar mig själv om jag skulle åka tillbaka dit om jag inte haft några fina människor där som jag älskar. Det kan vara en ganska fin stad, men den kväver mig! Det är alltid skönt när man kommit fram och vet vart man är, vet vart allt är och hur det är. Men efter någon dag inser man att verkligen allt är som det alltid har varit, att tiden har stått stilla. Då bara längtar man tillbaka till härliga västkusten.

Men för att råda bot på kvävningen har jag anmält mig till några distans-sommarkurser. Två stycken för att var exakt. Kultur och samhälle i Frankrike och Spanien. Har nu på morgonen fått en massa information om Spanienkursen. Har laddat hem en massa kommande inlämningsuppgifter och information. Ska bli kul att äntligen få den där inblicken i dessa fantastiska länder som jag alltid velat ha. Kanske man kan få lite mer hunger att ta tag i att lära mig språken ordentligt. Det är bara så svårt!
Nä, jag borde verkligen sluta skriva nu, om ni har tagit er enda hit så ska ni få en eloge av mig, tack för att ni har tid och ork för att lyssna på mitt pladder. men det är så med min filosofi, det är mycket! Ger er en liten bild för att ni står ut med mig:



söndag, juni 10, 2012

Mycket bra läsning!

http://poplight.zitiz.se/blogg/luddinizer/eurovision-song-contest-2013-daerfoer-ska-eurovision-hallas-i-goeteborg

En klok kille har talat! Varför tar ingen hans förslag om arenan seriöst? Om Tyskland kan, kan vi me!!

Klappar mig på axeln!

Sådär ja! Varje dag lär man sig något nytt, nu vet jag hur man fixar tiden så den visar rätt här på bloggen!
*checkar av på min att göra lista*

Spanien - Italien slutade precis 1-1. Aja, ett poäng är bättre än noll. Nästa match vinner ni Spanien!

Är dessutom färdigpackad för hemfärd imorgon kan tilläggas. Hatar att resa med stor/tung packning. Om man slapp något byta iaf, men icke...

By the way...

Varför är klockan helt fel som visar när jag postar mina inlägg? Värt att kollas upp

*skriver upp på min att göra lista*

Fotbollstankar

Sitter i detta nu och tittar på Spanien - Italien, Torres kom precis in om någon vill veta, och sitter och funderar lite. Såna här stora event har en lugnande effekt på mig. But why? Jag vet inte. Men det är något magiskt med stora event tycker jag. Stämningen, fokusen och passionen. Jag kommer på mig själv med att verkligen sakna att få virra omkring på en fotbolls plan och låta adrenalinet och vinnarskallen ta över mig. Så sjukt mäktig känsla det där. Det går inte att uppnå det riktigt med dansen. Men alla lagsporter har något magiskt över sig, speciellt fotboll. Man är utomhus och andas frisk luft, man har hela sitt lag bakom sig och man har motståndarna framför sig. Man vill bara meja ner dom, ta sig förbi dom och besegra dom!

Fotboll är fantastiskt! Heja Spanien!
Venga Venga!!

Äkta nostalgi!

I love it loud, I wanna hear it loud, right between the eyes
Loud, I wanna hear it loud, I don't want to comprimise

Det blir bättre...


80 kg

69 kilo

11 kilo slängde jag bort från min kropp från nyår till dess att jag sprang Göteborgsvarvet. För första gången är jag nöjd med mitt utseende. Men kampen är inte riktigt över än. Ska förvandla det sista fettet till muskler och förhoppningsvis tappa några kilon till. Idag vägde jag in mig på 67,8 kilo!

För att jag vägrar vara en tjock dansare!

Vad jag inte kan leva utan

Eurovision Song contest

Västkusten och speciellt Skärhamn

Löpträningen

Dans!

Error...

Hoppsan... Råkade radera ett inlägg jag inte ville radera.
Säger ganska mycket om mig va? Klantskalle...

Konsten att prestera när man måste...

http://www.youtube.com/watch?v=DcnOMEH0iKI

Haha, tycker det är kul att han skulle precis bli utbytt. Men som protest gjorde han mål istället... Avbytaren fick dra på sig tröjan igen och så snällt gå och sätta sig på avbytarbänken en stund till!

Tågtankar

Det värsta med att åka tåg:
1. Om man inte sitter i tyst avdelning är man garanterad att det kommer vara minst en unge som inte förstår att det finns folk runt omkring som föredrar lite peace and quiet under resan. Och självklart ska dom åka exakt samma sträck som dig...
2. Det kommer vara fint väder ute. Oavsett vad vädergubben på TV säger till och med samma morgon så ska det på något mirakulöst vis bli toppenväder medans du sitter fast på ett sj-tåg.
3. Att packningen väger ton, vilket inte direkt underlättar tågbytet i Stockholm...

Åh, vad jag längtar till min tågresa imorgon!

fredag, juni 08, 2012

Lite hjälp?

Någon som kan hjälpa mig med att förstå mig på hur man utformar sin blogg? Den känns lite opersonlig... Vänligen kom genast hem till mig!

En ny start!

Efter många om och men, flera "är det något för mig?" tankar och några "jag skulle läsa din blogg!" så ger jag mig in i denna värld.
Men jag tänker då inte vara en sån där tråkmåns och bara skiva vad jag gör hela dagarna. Nä, jag ska vara migsjälv. Lite poesi, lite djupa tanka, lite hissar och dissar. Sedan en stor dos av det som förgyller mina dagar. Dans, schlager och världen!
Min syn på det jag ser och hör. Ingen redigering. Ingen reducering. Bara pang bom här är jag. Ska jag göra detta så ska jag göra det på mitt sätt!

Välkommen till min del av världen