torsdag, november 28, 2013

Artistpresentation Melodifestivalen 2014 del 1

Nu är det klart! Äntligen vet vi hela startfältet till nästa års Melodifestival. Överlag är jag väldigt nöjd, många starka och spännande artister som tävlar i år. Mina tankar kring bidragen i första deltävlingen som går av stapeln i Malmö den 1 februari.

Deltävling 1: Malmö 1 februari
Mahan Moin – "Aleo"
Mahan Moin kom trea i persiska Idol som tydligen är gigantiskt populärt. En dundersuccé och har gett henne en fin karriär där borta. Hon verkar väldigt intressant tycker jag, hon har en väldigt fin filosofi kring sin låt. Aleo är ett träd där varje individ är som ett utav trädets grenar. Grenarna (Individerna) kopplas samman i trädets stam som är en trygg, härlig och stabil grund. Vackert! Alla är unika men starka tillsammans. 

Alvaro Estrella – "Bedroom"

Kommer ni ihåg låten "Ai se eu te pego"? Det är Alvaro Estrella. Det är ungefär så mycket jag vet om honom. En flörtig låt, lite fart och party beskriver han den som. Jag hoppas att han bjuder på en bra show. Han är lite blek i personligheten när han blir intervjuad, men något måste han göra rätt men det CVt han har i schlagersammanhang som dansare och körare.

Linus Svenning – "Bröder"
4a miljoner visningar på youtube. Någon cover eller nått i ett vardagsrum. Det är hans karriär. Jag visste inte ens att det var möjligt i Sverige. Det händer bara i USA. Jag håller mig lite skeptisk till denna låt. Över lag är jag lite skeptisk till låtar på svenska i Melodifestivalen. Speciellt när en okänd artist ska framföra den. Det är stereotypen för bidraget med minst antal röster. Men jag hoppas på en överraskning!

Sylvester Schlegel – "Bygdens son"

Okej, för den som inte vet. Den här killen har vunnit Melodifestivalen. Med The Ark. Detta var deras trummis. Jag älskar The Ark och hoppar högt av lycka. Men, och detta är ett stort men. Detta är mannen som satt längst bak och som kanske man inte riktigt vet om han kan sjunga egentligen ska sjunga en låt med titeln Bygdens son. Jag får starka Nordman-kopplingar, och då tappar jag intresset i detta sammanhang.

Elisa Lindström - "Casanova"
Elisa, dansbandsdrottning som vill bryta sig loss. Men en Linda bengtzing-låt. Nej tack, nästa. Lite så känner jag. Men jag ska ge henne en chans för hon har en otroligt fin röst, men jag har reserverat 7 platsen åt henne tills jag får höra låten.

Ellen Benediktson – "Songbird"

Har ingen aning om vem hon är. Hon har ingen karriär, än. Det är väl kul för henne att vara med. Men här tror jag att man kommer tappa intresset när hon ställs mot andra större namn. Men det är väl klart att man hoppas på fler Anton Ewald-moments.

Helena Paparizou – "Survivor"

Jajamen! Detta blir kul!! Lyckan som uppstår när Helena Paparizou debuterar i Melodifestivalen. Känns det inte lite extra spännande med denna låttitel till denna kvinna? Jo det gör det. Detta är nog min vinstfavorit innan man fått höra låtarna. Denna kvinna har ju vunnit hela skiten.

YOHIO – "To the End"

Jag är inte förvånad. Men jag vet inte om jag hoppar utav lycka. Ska bli kul att se vad han har att komma med denna gång. Jag hoppas ju verkligen att denna låt ska vara en riktig låt som lever upp till hans image mer och som är stark på egen hand till skillnad från förra året då låten skulle vara glad att ha YOHIO som framförde den. Han har ju en helt otrolig röst och jag hoppas att den får komma fram mer. Titeln är ju lite spännande måste jag erkänna.

SÅ summan av kardemumman om jag ska tippa med endast denna information så är min magkänsla som följande:
Till final: Helena Paparizou och YOHIO
Till andra chansen: Alvaro Estrella och Sylvester Schlegel
5 plats Mahan Moin
6 plats Ellen Benediktsson
7 plats Elisa Lindström
8 plats Linus Svenning

tisdag, november 12, 2013

Drömmar utav kärlek

Åh, jag längtar efter dagen då jag får ta på mig en underbar vit klänning, hålla en blombukett i händerna och vandra fram till mannen i mitt liv för att svära honom evig trohet i nöd och lust. Jag vill gifta mig!

Jag är så lycklig för att jag har hittat min underbara pojkvän. Han kompletterar mig och tar ner mig på jorden ibland. Hur konstig och underlig jag än är så tycker han aldrig att jag är fånig eller skäms för mig. Jag har aldrig träffat någon jag varit förtjust i som inte funnit mig underlig. En dag ska jag gifta mig med honom. Det finns ingen annan i världen som vet så mycket om mig som honom, och det kommer aldrig att finnas någon som kan ha större betydelse för mig än honom.

Kan inte låta bli att kika runt lite på ringar. Har kollat ganska mycket, ska inte ljuga... Har hittat en ring som jag älskar!! Det är liksom båda ringarna (förlovnings- och vigselring) i ett, för man hakar ihop dom. Jag älskar! Det är en sån fin symbolik i det tycker jag, att man när man gifter sig tar två enheter och församman dom. Det är kärlek det



torsdag, november 07, 2013

Skånes dansteater

ÅH! I januari ska Skånes dansteater ha audition för kommande säsong. Hoppas jag får komma på audition. Finns ingen mer information just nu. Vi inväntar med spänning.

Jag vill, jag kan, jag vågar

Jag gjorde det. Jag blev inspirerad till att genomföra min allra första running streak. i somras sprang jag flera dar i rad, men tror det inte översteg 5 dar någon gång, men det räknas inte riktig som en running streak för jag hade inte det målet då. Då sprang jag på distans/vecka. 

Så, mitt uppdrag var som följer:
Springa varje dag åtta dagar i sträck minst 3 km eller 20 minuter.

Att bli en "löpare" har jag velat bli länge. Det var nog mitt första livsmål som litet barn, att jag ville springa ett maraton. Sakta men säkert gör jag det möjligt.

Om man vill att fina saker ska ske får man se till att de sker.
JAG VILL, JAG KAN, JAG VÅGAR