måndag, april 28, 2014

May there be a countdown - plats 5

Plats 5
Spaninen Ruth Lorenzo - Dancing in the rain


Årets vackraste video! Och det är lika vacker på alla andra sätt. Det finns en sån där jag-vill-gråta-utav-glädje-känsla i denna låt. Sånt fångar alltid mig. När hon kommer till "deja caer2- partiet efter refrängen vill jag stortjuta och springa ut och fira livet. Det är en sån otroligt fin hyllning till livet och hur man använt sig utav språken är genialt. Hoppas att vi får se vatten på scenen...

fredag, april 25, 2014

May there be a countdown - plats 6

Plats 6
Polen Donatan & Cleo - My slowanie (we are slavic)

'

Okej, innan jag säger något annat: Jag förkastar denna video. Totalt avskyr denna exponering, det här är inte alls vad jag ser framför mig när jag hör låten. Visst, låten uppmuntra till att skaka lite och så. Men om Béyonce får göra det och kalla sig feminist tycker jag det är okej även här. Och nej, tolka inte det där som något nedlåtande mot Béyonce. Hon är fantastisk!

Så nu för er som fortfarande läser detta. JAG ÄLSKAR DETTA! Vem vill inte dansa loss på dansgolvet till detta? Hon är sjukt cool och snygg och låter detsamma. Jag vet att i Polens nationella uttagning uppfattade jag inte denna bröstvänliga inställning så jag hoppas man behåller det tänket till scenen. Men vad kan jag säga, detta är min guilty pleasure...

onsdag, april 23, 2014

May there be a countdown - plats 7

Plats 7
Armenien Aram Mp3 - Not alone


Hur cool är inte hans röst egentligen? Fy fasen så häftig. Jag vill bara lyssna i all oändlighet på hans röst. Tack för att han kan slappna av i början och låta på något sätt det lugnande i hans röst få bli hörd och inte riva i och alltid vara så cool. Det gör övergången bara mäktigare. 2005 tävlade Slovenien, tror jag det var, med en ballad som på ett sätt liknar denna. Den bara växer och växer och blir så mäktig. Minns inte riktigt hur det gick för Slovenien 2005, men här hoppas jag verkligen på en topp 10 placering. Har Armenien någon bra arena för Eurovision??

måndag, april 21, 2014

May there be a countdown - plats 8

Plats 8
Tyskland Elaiza - Is it right


Då har vi kommit fram till plats 8 på min lista med det rätta resultatet i årets upplaga utav Eurovision. ;-)
Det var väldigt länge sedan som Tyskland tog sig upp på min lista. Jag är lite osäker på om jag verkligen hade Lena där när hon gick och vann för några år sedan. Men i vilket fall, välkommen Elaiza, och vilken låt du tar med dig! Jag ropar högt utav glädje. Dragspelet ger det en helt eget sound i årets tävling. Dragspel kan få det att bli lite clownartat eller gammalt, men här kommer den verkligen till sin rätta. Elaizas röst är en utav de mest karismatiska i årets tävling och hon är dödscool på scenen. För mig gör det inget om de vinner, jag skulle inte vara bitter. Det finns ju lite Lena känsla i detta tycker jag, men ser det bara som något positivt. Hamburg 2015? :-)

lördag, april 19, 2014

Styrkan

En liten text jag skrev till mitt projekt "Evigt konstverk" men som sedan inte användes. Jag gillar texten väldigt mycket, man valde ett annat spår i slutresultatet. Denna text skulle ha varit innan "finalen" utav föreställningen.


Styrkan

Du kan slå mig om och om igen. 
Du kan sparka på mig tills jag faller ihop. Jag kommer inte slå tillbaka. 
Jag kommer resa mig upp igen och fortsätta att gå framåt. 

För där vinner jag över dig. 

När det här är över och musiken har tystnat kommer jag vara den som står starkast. 
Då är dina slag meningslösa, dina sparkar kraftlösa och dina ord ljudlösa. 

För då är jag ett evigt konstverk.

fredag, april 18, 2014

May there be a countdown - plats 9

Plats 9
Island Pollapönk - No Prejudice


En anti-mobbing låt. Helt ärligt så tänkte jag inte på det vid första lyssningen för jag var så upptagen utav att skutta runt utav glädje till refrängen. De allra bästa partierna i denna låt är trummintrot och refrängen. Men de kommer sig till plats tack vare de lite mer kaotiska verserna. Det är en grym låt! Hoppas på att de kan förmedla denna energi på scenen. Det är ett fint sätt att motarbeta något som jag har för mycket egen erfarenhet utav. Jag blir glad utav att man inte måste vara dödsdjup bara för att man jobbar med något tungt, ibland behövs det glädje! Heja Island, ni får min nionde plats. Vill verkligen påpeka att jag tycker att denna är deras absolut bästa låt på en väldigt lång tid, kanske till och med någonsin, och ja, jag tycker den är bättre än Yohannas "Is it true" från 2009. Låt oss nu fira min födelsedag på söndag med denna glädjespridare :-)

onsdag, april 16, 2014

May there be a countdown!

Okej. Om ni följer mig på facebook och/eller instagramså har ni kanske i all hast sett min topp tio för ESC 2014 skymta förbi. Men nu tänkte jag göra som så att jag börjar från tionde platsen och vandrar uppåt längst listan allt eftersom att det börjar dra ihop sig, och för att inte missa/glömma bort så tänkte jag se om jag kan få till en schemalagd presentation.

Men låt oss börja från "botten".

Plats 10
Irland Can-Linn (feat. Kasey Smith) - Heartbeat

En riktig radiolåt. Hennes röst är nästan läskigt lik Helena Paparizou. Härligt riv när hon tar i lite, finns många fina dimensioner i hennes röst. Älskar bryggans melodi "when the oceans...". Lite irländska etno-vibes får jag i refrängen, men det ger den bara lite identitet. Hoppas på ett bra framträdande.