onsdag, oktober 29, 2014

Norrdans håller audition i februari!

Danskompaniet Norrdans, baserat i Härnösand, öppnar sedvanligt en gång om året portarna och kallar till audition inför kommande säsong. Dock är dörrarna bara halvöppna då de precis som de flesta större moderna kompanier och operahus föredrar att varit yrkesverksam dansare i minst tre år. Vilket jag inte har om man ska vara noga... Men jag rekommenderar alla sugna att söka! Norrdans är ett kompani som verkligen behövs. Norrland blir lätt bortglömd på kulturkartan och tack vara Norrdans håller den sig vid liv och allt underbart arbete de gör är av allra högsta klass! Norrdans var det första moderna kompani jag kom i kontakt med och jag föll pladask för vad de gjorde, och även om jag numera försöker inrikta mig mot en annan ända av dansmarknaden finns det allt en liten del kvar av mig som vill söka mig till Norrdans.

Via länken kan ni läsa om hur man ansöker och vad mer man behöver veta. 

Tack för att du kom. Du var så duktigt. Men vi vill inte ha dig...

Japp. Alcazar-audition idag. Det var riktigt roligt. Koreografin var inte allt för svår, grym musik och självaste Alcazar satt i juryn. Men nej, det blev ingen succé denna gång. Blir inte kallad till callback nästa måndag.

Audition var på House of shapes på Hornsgatan i Stockholm och dagen såg ut som så att det var inskrivning från kl 9.00. Då fick man sitt auditionnummer, mitt blev 176. Sedan kl 10.00 blev vi indelade i två gruppen där första gruppen fick först vara med koreografen och lära sig koreografin  medans den andra gruppen, som jag ingick i, fick vänta på vår tur. dock kunde vi se vad dom lärde sig för danssalen var en enda stor glasbur så självklart stod man där och kollade! klockan var kanske 10.45 när vi fick komma in i salen och lära oss koreografin. En halvtimme senare var det dags att få visa upp sig för juryn. då fick i grupper om ca 8 st gå in till juryn och köra igenom koreografin 4 gånger. Denna del av dagen tog allra längst tid. Väldigt generöst av dom dock att låta oss få köra koreografin hela fyra gånger inne hos juryn! Annars tänker jag att någon slags standard är två gånger per grupp. Därefter fick vi vänta, då skulle juryn komma överens om vilka som skulle få chansen och bli kallade till callback. Så då ropade dom helt enkelt upp vilka nummer som skulle bli kallade och mitt nummer var ett av de som inte blev sagda.

Trist, självklart! Hade verkligen velat ha detta jobb, och jag tänker alltid fortsätta tycka att jag hade varit perfekt för detta jobb. Visst blir jag lite nedslagen och fylls av en nedslagen känsla. Men än så länge blir jag mer peppad av ett nej till att kämpa på och bli bättre. någon gång ska det bli min tur, och det är bara jag som kan se till så att det blir snarare än senare.

Så jag säger som en god vän till mig en gång sa; Det är bara att bryta ihop och gå vidare!

tisdag, oktober 28, 2014

I Stockholm

Igår tog jag en sista minuten biljett till huvudstaden. För imorgon är det en audition jag har dröm om och hoppats på att den skulle bli av men som jag aldrig någonsin kunnat tro att den faktiskt skulle komma att äga rum. Det är för att vara dansare bakom Alcazar i deras kommande show på Rondo. Och ja, showen är i Göteborg men de håller audition i Stockholm, helt logiskt!

Självklart är det ett jobb många vill ha. Oavsett vad för relation man har till Alcazar eller schlagern så är det nog ett rätt så eftertraktat jobb att få som dansare och jag förväntar mig en otrolig hög konkurrens och jag utgår ifrån att det kommer vara otroligt många som dyker upp.

Men idag ska jag inte tänka för mycket på det. För idag busar jag med min fina brorsdotter Julie ute i Kista. Hon är nu snart 9 månader gammal och det är full fart på henne!

tisdag, oktober 07, 2014

Här är jag idag

Nu är jag klar med skolan. Har varit det ett tag nu om vi ska vara noga. De åren ligger bakom mig. Även om jag alltid kommer se mig själv som en elev till livet där man varje dag ser och lär och utvecklas så kommer jag antagligen aldrig mer spendera en längre period bakom "skolbänken". Eller jag kan se att jag går in på heltid som elev till kanske en koreograf, eller kortare utbildning men jag har nu avslutat ett otroligt stort kapitel av mitt liv. När jag var 6 år gammal började jag på Idenorsskolan och inför varje terminstart efter det har jag vetat vart jag ska gå. grundskolan, högstadiet, gymnasiet, folkhögskolan, Kulturama och Balettakademien. 

Även om de tre sista utbildningarna har inneburit mycket stress och en känsla av att inte veta vart man ska så har jag alltid vetat att jag skulle börja en utbildning till hösten. Nu är jag 24 år gammal och är vid vägskäl i mitt liv jag aldrig trodde skulle komma. Nu är jag ju på riktigt vuxen. Jag är arbetslös, har byggt upp mitt egna hem och bär allt ansvar för vad som händer med mitt liv. 

Jag trodde att jag skulle vara livrädd inför denna insikt och inte palla, men jag känner ett otroligt lugn. Mycket har jag min kära Jens att tacka. Han är min otroligt stabila klippa som gör det möjligt för mig att inte behöva känna press och ta ett så kallat "brödjobb" bara för att betala min del av hyran. Jag är så redo för detta. Jag är livrädd, det kan jag erkänna, jag är så rädd för att bli nekad de jobb jag lever för. Som fått mig att satsa på ett liv som dansare, men satsar jag aldrig så kommer inte heller den där drömmen att slå in. 

Så nu kör vi. Det här är Zara Zeidlitz, professionell dansare! 

måndag, oktober 06, 2014

La Paradis dans ma rêve!


Ser på filmerna och bilderna från när jag var i Paris i Juni. ÅH, älskade Paris, du är staden i mina drömmar. Jag önskar att jag år efter år kan få besöka dig och lära känna dig på djupet.

torsdag, oktober 02, 2014

Tribute to D3


En liten tributefilm jag gjorde i våras till min klass. Hoppas att våra vägar möts mååånga gånger under våra karriärer.

onsdag, oktober 01, 2014

Showreel 2014



Uppdaterar bloggen, satsar på min karriär, blir den person jag vill vara. Nu kör vi!