lördag, februari 21, 2015

Min åsikt om deltävling 3

bidrag 1 Ellen Benediktson - Insomnia
En hel annan sida, den riktiga som hon sjölv säger, om det är någon som missat det. Den är ganska bra. Den går under kategorin för vad jag skulle gilla, men jag är inte störtförtjust hennes röst i just denna komposition. Jag gillar mörkret som finns i den och att den är sansbar

Bidrag 2 Kalle Johansson - För din skull
Jag är inte den som gillar dessa typer av bidrag. Det är en sån där svensk som man kan höra på nån av P-kanalerna på radion som ska fylla den svenska kvoten. Men för att vara en sån låt har den endå litekvalité. Men just nu kan jag för guds skulle inte komma ihåg hur den gick...

Bidrag 3 Andreas Weise - Bring out the fire
Ja, som de flestacbeskrivit den så andas den väldigt mycket Robbie Williams, men den är lite för klen. Det är allt annat än lätt att gå i en sån levande legends skugga. andreas ska ha cred för att jag tycker han hittat en intressant kvalité i rösten som jag skarpt gillar och hoppas han låter blomma ut mer i framtiden.

Bidrag 4 Andreas Johnsson - Living to die
WOW! Varför säger så många att denna är blek? Den är genialisk, ett mästerverk! Mörk och mysterisk. Tung och bombastisk på ett modernt och avskalat sätt. Men solklara vinnare!

Bidrag 5 Isa - Don't stop
Hade vissa förhoppningsr på denna, men blir lite för besviken. Vissa har dragit liknelser till Katy Perry, jag håller inte alls med. Det är är bara socker och skutt och sprall. Det blir för mycket. Finna ingen karaktär. Men i all skränande finns det faktiskt en röst jag gillar. Så jag ger henne några år på sig för att komma tillbaka med ett vettigt bidrag, då kan det bli något.

Bidrag 6 Kristin Amparo - I see you
Återigen går jag emot den ström som verar gå i omdömmen. Jag avskyr denna. Nått så in i. Men med det sagt blir jag inte förvånad om den klarar sig bra. Gillar man I remember love så gillar man denna. Det är en kopia med ny text.

Bidrag 7 Jon Henrik Fjällgren - Jag är fri (manne lea, frijje)
Åh så vacker! Jag blir alldeles rörd. Jag vill springa ut i skogen, jag vill gråta av hjärtsorg och lycka på en och samma gång. Jag vill bara stanna upp och bli hänförd av hans vackra jojk.

Så här vill jag då att resultatet ska bli ikväll:
Till final
Andreas Johnsson
Jon Henrik Fjällgren

Till andra chansen
Ellen Benediktson
Andreas Weise

Femte, sjätte och sjunde plats
Kristin Amparo
Isa
Kalle Johansson

Tack för mig, glöm inte att ladda ner appen och hjärtrösta gratis ikväll på mina favoriter  ;-)


tisdag, februari 17, 2015

Wallmans audition i Köpenhamn

Idag ligger jag sjuk hemma i soffan och jag skyller allt på Köpenhamn!

Igår var det äntligen dags för Wallmans audition i Köpenhamn och jag tänker nu delge lite tankar om den. jag skrev in mig vid 8.30 tiden så hade en dryg timma på mig att värma upp och fixa, tycker det är skönt att vara på plats tidigt så man också hinner snacka med folk om den är några bekanta där. Så 9.30 drog audition igång. Vi fick lära oss en koreografi på 45 minuter inför juryn. Det var inte allt för komplicerad koreografi, men den var superbra och visade upp många olika dynamiker och egenskaper så det var en ultimat audition koreografi med andra ord .-)

Sedan var det bara direkt att köra i mindre grupper, flera gånger om. Fick en storartad blackout när vi körde tre och tre, vilket även de andra två fick på exakt samma ställe. Sånt är det bara att skratta åt, någon gång är det din tur!

Jag hade superroligt, koreografin var verkligen i min smak, men man vet aldrig vad dom tycker. Så nu är det bara att vänta och se vad för svar man får. Jag håller alla tummar!

tisdag, februari 10, 2015

Popping improvement

Japp, började ta poppingklass förra veckan. Så otroligt svårt så får se till att öva så mycket som möjligt. Som tur är så är det otroligt kul i alla fall! Så, nej jag tycker inte att detta lilla klipp håller någon speciellt hög standard, men om man ska lära sig något ordentligt får man se till att börja från början!
Sen ska vi se om några månader, då får jag slänga upp ett nytt klipp, så får vi se om det hänt någonting!


Från och med nästa vecka har jag även tänk börja med dancehall. Vågade inte riktigt innan och tänkte att det kanske skulle komma i sista hand, men sen såg jag Eric Saades nummer förra veckan och kände att det var dags redan nu :-)

Wish me good luck!

Och kom ihåg, konstruktiv kritik är inte samma sak som ren elakhet!! 


fredag, februari 06, 2015

Smakprov på mitt fotograferande!

Vill du se fler bilder som jag tagit från repen tycker jag att ni ska kolla in Melodifestivalklubbens blogg: http://blogg.melodifestivalklubben.se/#home







Snabb uppdatering om gårdagen och dagen

Blev lite sent igår... Det var nämligen välkomstfest och varför gå hem tidig när man kan stanna och hänga med härliga människor? Traditionsenligt bjöds det på skaldjursplatå och om jag ska bedöma hela eventet så var det välarrangerat, tog lite för lång tid mellan platån och kaffe/kaka. Men lokalen var gudomlig!

En tanke, borde man inte spela MF-musik på ett sådant event?

Dags att göra sig i ordning. Börjar dagen med programledarintervjuer och därefter fortsätter repetitionerna!

torsdag, februari 05, 2015

Dag två har bara börjat

Sitter och dricker det sista av morgonkaffet. Kunde inte somna igår kväll efter all spänning och förväntan efter att ha lyssnat på låtarna so. Tävlar på lördag. Känns så surrealistiskt vad jag är med om. Mer surrealistiskt än om jag akulle få stå på scenen. För dansare är jag ju, det är vad jag jobbar med, men någon journalist är jag inte. Så det känndes som att man hamnat fel (fast ändå rätt) när jag satt i samma rum som de "stora" journalisterna från aftonbladet och fick som de första utanför produktionen höra bidragen.

Igår gjorde vi också vår första intervju med en fantastiskt person som vi kommer se på scenen på lördag. Man får ju lust att baraskrika rakt ut av förtjusning men man plockar fram pokerfacet i stället och försöker få ut något vettigt ur munnen. För även om vi kommerfrån "intresseklubben" så vill man göra en grym intervju. Tänker inte avslöja vem denna person var utan ni får så snällt vänta på publiceringen och tyvärr kommer den att vara exlusiv för melodifestivalklubbens medlemmar.

Schemat i dag består till största del av att bevaka de första repen på scen. Ska bli så kul att se vad de tänker bjuda på. Vi kommer att finnas på melodifestivalklubbens blogg och direktrapportera, jag sköter kameran som jag såsnällt fått låna av en bekant.

Vill ni veta vad jag tycker om låtarna förresten? Gå då in här och läs om våra betyg, denna sida är öppen för alla,även ickemedlemmar: http://melodifestivalklubben.se/nyheter.php?news_id=2868

onsdag, februari 04, 2015

Nedräkningen har nått sitt slut!

Den officiella nedräkningen har ännu några dagar kvar, men för mig är mätaren nere på 0 idag. För för min del drar Melodifestivalen igång på riktigt idag!

Om det är någon som missat det så ska jag för Melodifestivalklubbens räkning sitta och rapportera från veckans deltävling jämsides med all annan media som täcker detta event som de stora "grabbarna" Aftonbladet och Expressen bland annat.

Jag kommer inte göra detta helt själv, har de två erfarna och fantastiska människorna Magnus och Ida med mig. Känns otroligt skönt och tryggt då jag både tycker personligen mycket bra om dem och de har erfarenhet sedan tidigare utav just detta uppdrag.

Jag hoppas på att jag får chansen att ställa de där frågorna jag inte tycker någon ställer. Jag vill veta mer om arbetet i kärnan, "vad är det du egentligen vill säga?", "Hur medveten är du om vad som händer på scenen?" Jag vill veta vem som egentligen ligger bakom bidraget. Vem är den konstnärliga ledaren? Om det finns någon tanke i det som sker på scenen som är djupare än att "det ska vara en bra show".

Om några få timmar ska vi intervjua en av de tävlande artisterna. Vi har endast femton minuter på oss att försöka gå på djupet, det här blir det allra första vi gör denna vecka. Önska oss lycka till!

Därefter ska vi få höra låtarna.

Fy fasen va kul detta ska bli!!

Quokka


Alltså, seriöst. Världens gulligaste lilla djur! Lever tydligen i Australien och det finns inte allt för många av dom. Hittade en länk med bilder på denna bedårande varelse, för fler bilder kolla in länken!

Quokka

Quokka

Quokka

http://www.veckorevyn.com/LOL/Quokka-varldens-gladaste-djur

måndag, februari 02, 2015

This is the WEEK!

Äntligen är den här! MF-veckan med lite extra guldkant för mig. På onsdag ger jag  mig in i något nytt som jag aldrig gjort. Reporter på Melodifestivalen. Det gäller bara för denna vecka dock, kommer inte ha lyxen av att åka med på hela turnén. Jag ska blogga och arbeta för MF-klubben så vet inte hur offentlig mina rapporter kommer att vara. Men ska försöka ge lite rapporter  här på bloggen. Bara lite små uppdateringar över vad jag gjort under dagen så att alla mina andra vänner får vara med på ett litet hörn.

Så som sagt på onsdag drar det igång på riktigt för mig! Önska mig lyck till :-)