måndag, maj 09, 2016

Inför ESC 2016 - plats 2

2. ISRAEL Hovi Star - Made of Stars

Om jag fick en stor reaktion på första genomlyssningen av den lettiska låten så var den väl snudd på monumental i frågan om denna pärla. Jag satt på ett tåg, en offentlig plats med andra ord och tårarna bara rann. Det var en väldigt personlig reaktion då jag kände mig så himla träffad av texten. Den talade till mig på ett sånt djupt plan och hur han tolkar den med sin röst är magiskt. Det är en superballad på alla sätt. Så klassisk så jag borde enligt bokens alla regler inte falla för denna men här finns det något unikt ändå. Tack Hovi! Jag hoppas att du tar hen en andra seger för Israel med denna <3

Inför ESC 2016 - plats 3

3. LETTLAND Justs - Heartbeat

Första gången jag hörde den här var jag fast redan efter de fyra första takterna. Mystiken, texten, uppbyggnaden och rösten. WOW, vi har en vinnare var min tanke! Och även om detta framträdande här är lite för avskalat i somligas ögon så gör det inte mig något, visst jag vill ha något mer då denna låt är så genialisk och bjuder in till något utöver det vanliga, men Justs fångar in en med sin närvaro och blick. Jag kommer stå glatt och vifta med min lettiska flagga i Globen denna vecka och innerligt hoppas på en vinst. (Japp, den är så bra och "bara" trea på min lista!)

torsdag, maj 05, 2016

Inför ESC 2016 - plats 4

4. UKRAINA Jamala - 1944

OMG, vart ska jag börja?! Det här med moderna låtar som på en snyggt, ärligt och konstnärligt tar upp historiska händelser får mig alltid att rysa. Hur de har vinklat låten textmässigt (Tror ni förstår vad låten handlar om baserat på titeln) är genialiskt. Det känns som att detta är en äkta Jamala som vi får se. Hon gör inga kompromisser och försöker passa in i någon "eurovisionmall". Skulle bli riktigt glad om denna ficka vinna.

onsdag, maj 04, 2016

Inför ESC 2016 - plats 5

5. ISLAND Greta Salóme - Hear Them Calling

Jag gillar kontrasterna mellan hennes klara ljusa röst och den mörka musiken och tonen i låten. Det är en låt med en djupare mening som jag blivit helt tagen av och de musikaliska valen som gjorts i kompositionen som vissa inte verkar gilla ser jag som väldigt medvetna val för att framhäva en viss känsla. Så i mitt tycke är det en genialisk låt som hemskt gärna får vinna för mig! Håll i er: Det här är i mitt tycke Islands bästa bidrag någonsin!

Inför ESC 2016 - plats 6


6. RYSSLAND Sergey Lazarev - You Are The Only One

Det är på gränsen till för mycket, men I LOVE IT!! Och hur den skiftar mellan tretakt och fyrtakt. Den bjuder upp till en spektakulär show och i mitt tycke är Sergey en fantastisk performer. Den enda frågeställningen jag har är kommer jag verkligen vilja lyssna på den här låten efter ESC? Passar den in på min vardagliga spellista? och svaret på dessa frågor är anledningen till att det "bara" blir en 6e plats. För det är nämligen NEJ.